Apicius

Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius. Eigenaren zijn Thorvald en Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.

Dat de samenwerking van Thorvald en Gaylord meer is dan de som der delen wordt door de nationale en internationale culinaire pers onderschreven. Michelin plaatst 1 ster voor de naam Apicius in hun beroemde gids. Gault-Millau kent 16 punten toe en onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar. Het prestigieuze wijnvakblad Wine Spectator was zo onder de indruk van de wijnkaart dat zij een Best of Award of Excellence toekenden. Voor hun wijn-spijscombinaties ontvingen de broers de Winter de Penfolds Culinary Trophy.

Een Michelin ster schept verplichtingen, weten Thorvald en Gaylord. Aan de kwaliteit wordt dan ook niet getornd. Maar door creatief om te gaan met menu’s en prijzen, weet Apicius ook steeds vaker jongere gasten aan zich te binden.